۱۳۹۵ آذر ۱۰, چهارشنبه

به گفته اوباما شاید تحریم به هم بخورد


اوباماImage copyrightGETTY IMAGES
Image captionکاخ سفید می گوید رئیس جمهوری آمریکا برای تحریم احتمالی ایران اختیارات گسترده‌ای دارد و نیازی به کمک کنگره ندارد

کاخ سفید می‌گوید هنوز معلوم نیست که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، از اقدام احتمالی کنگره برای تمدید تحریم‌های ایران حمایت کند.
سناتور میچ مک‌کانل، رئیس اکثریت جمهوریخواه در مجلس سنای آمریکا، سه شنبه (۲۹ نوامبر) اعلام کرد که طرح تمدید تحریم‌های ایران این هفته به رای گذاشته خواهد شد.
چهارشنبه شب خبر رسید که سنا در ساعت ۱۳:۴۵ روز پنجشنبه به وقت واشنگتن این طرح را به رای خواهد گذاشت.
مجلس نمایندگان دو هفته پیش قانون تحریم‌های ایران را با ۴۱۹ رای موافق در برابر یک رای مخالف تصویب کرد.
این مصوبه در واقع قانون تحریمی‌ای را که در سال ۱۹۹۶ در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون تصویب شده بود، تمدید می‌کند. قانون مذکور به ویژه سرمایه گذاری‌های خارجی در صنایع نفت و گاز ایران را هدف قرار می‌دهد.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، چهارشنبه (۳۰ نوامبر) در واشنگتن به خبرنگاران گفت که رئیس جمهوری آمریکا در گذشته بار‌ها مصوبه‌های کنگره را که فکر می‌کرده تصویب آنها ضرورتی نداشته امضا کرده است. امضای رئیس جمهور مصوبه ها را لازم الاجرا می کند.
جاش ارنست افزود: «ما باید ببینیم که کنگره چه تصویب خواهد کرد، البته اگر آن‌ها چیزی تصویب کنند؛ ما بعدش به شما اطلاع خواهیم داد که آیا رئیس جمهور قصد امضای آن را دارد نه.»
این سخنگو گفت آقای اوباما برای تحریم احتمالی ایران اختیارات گسترده‌ای دارد و نیازی به کمک کنگره ندارد.
توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های بزرگ (برجام) به رفع تحریم‌هایی منجر شد که در رابطه با برنامه هسته‌ای علیه ایران اعمال شده بود. آمریکا می‌گوید تحریم‌های ایران در عرصه حقوق بشر، برنامه موشکی و «تروریسم» به قوت خود باقیست.
سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه همچنین جمهوری اسلامی را به نقض حقوق بشر، فعالیت‌های تروریستی و نقض قطعنامه‌های سازمان ملل متحد علیه برنامه موشکی اش متهم کرد.
او گفت: «ما مدارک صریحی مبنی بر حمایت ایران از تروریسم مشاهده کرده ایم.»
ایران ضمن رد این اتهامات، بر دفاعی و قانونی بودن برنامه موشک‌های بالستیک خود تاکید دارد.

خامنه ا یImage copyrightKHAMENEI.IR
Image captionاز نظر رهبر ایران، 'مشکل' فعلی در توافق هسته‌ای آنجاست که تحریم‌ها لغو نشده و تمدید تحریم هم از نظر او 'نقض تعهدات قبلی از سوی طرف مقابل است.'

آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، تا به حال دو بار از احتمال تمدید قانون تحریم‌های ایران در کنگره آمریکا انتقاد کرده است و آن را به «عجله» و «بی‌ملاحظگی» در مذاکرات نسبت داده است.
او هشدار داده که اگر این تحریم اجرا شود، جمهوری اسلامی در برابر آن واکنش نشان خواهد داد.
علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، هم به تازگی از واکنش احتمالی جمهوری اسلامی صحبت کرده اما گفته است فعلا نمی‌تواند آن را به طور «علنی» اعلام کند.
باراک اوباما توافق هسته‌ای با ایران را یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای سیاست خارجی خود می‌داند. او و دستیارانش در راستای اجرای این توافق با فروش هواپیماهای مسافربری به ایران موافقت کرده اند.
با این حال در شرایطی که فقط چند هفته به پایان ریاست جمهوری اوباما باقی مانده، مخالفان عمدتا جمهوریخواه برجام در مجلس نمایندگان به تازگی طرح منع فروش هواپیمای مسافربری به ایران را تصویب کرده‌اند که صدور مجوز برای مبادلات مالی مرتبط با فروش هواپیمای مسافربری به ایران را ممنوع می کند.
این طرح با ۲۳۴ رای موافق و ۱۷۴ رای مخالف در طول شکاف عمدتا حزبی در این مجلس که در کنترل جمهوری خواهان است تصویب شده است.
طرح مذکور برای اجرایی شدن باید به تایید مجلس سنا و رئیس جمهور آمریکا نیز برسد. انتظار می رود اگر این طرح قبل از پایان ریاست جمهوری باراک اوباما برای تایید به وی ارائه شود آقای اوباما آن را وتو کند.

خبره داغ :پیروزی نفتی ایران +عکس

روز پنجشنبه یازدهم آذر ۱۳۹۵، فقط سه روزنامه ایران، جام جم و آرمان منتشر شده است. توافق اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت با کاهش تولید و مراسم تشییع کشته‌شدگان بمب‌گذاری حله و تصادف قطار از مهم‌ترین عناوین گزارش‌های خبری امروز است.
پیروزی نفتی ایران در اوپک

ایرانImage copyrightایران

محمود خاقانی، کارشناس انرژی در سرمقاله روزنامه ایران با عنوان؛ "رهبری ایران در توافق برد-برد اوپک"، نوشته که بدون تردید دیپلماسی انرژی ایران توانست اوپک را از یک شکست و از هم پاشیدگی جدی نجات دهد.
به نظر نویسنده این مقاله، عربستان و متحدانش تسلیم منطق دیپلماسی انرژی ایران و سایر کشورهای عضو اوپک شدند و اوپک توانست یک تصمیم اقتصادی برای کاهش یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز بگیرد. مهم‌ترین مطلبی که در این توافق به آن اشاره شده است، موقعیت نوین ایران در بازار نفت و اقتصاد جهانی پس از توافق برجام است و با وجود انتظاری که عربستان و حامیانش داشتند که با انتخاب آقای ترامپ توافق برجام در لبه پرتگاه از هم‌پاشیدگی قرار گیرد، نظریه‌های مطرح شده از جمله توسط رئیس سازمان سیا که در صورتی که ترامپ برجام را قبول نکند، آمریکا باید هزینه گزافی پرداخت کند، عربستان را متقاعد کرد که بپذیرد با تصمیم جدید اوپک، ایران سهم تولید فعلی‌اش را حفظ کند و محدودیتی هم برای افزایش تولید نداشته باشد.
برجام نفتی ایران در وین

آرمانImage copyrightآرمان

حمید حسینی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و کارشناس انرژی در سرمقاله روزنامه آرمان با عنوان؛ "سود ایران از توافق اوپک"، نوشته است که در توافق اعضای اوپک، می‌توان به افزایش قیمت نفت در روزها و ماه‌های آینده امیدوار شد.
نویسنده معتقد است که سه دلیل عمده باعث شد تا سعودی‌ها در نشست روز گذشته عقب‌نشینی کنند که دلیل اول را باید مرتبط با مسائل اقتصادی دانست. سعودی‌ها برای کاستن از ضررهای اقتصادی و تامین منافع خود مجبور به توافق با دیگر کشورها شدند. دومین عامل انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکاست، چرا که به نظر می‌رسد، دولت جدید ایالات متحده به کشورهای دیگر از جمله عربستان توجه چندانی نداشته باشد.
آقای حسینی سومین دلیل خود را هم توافق عربستان و سایر کشورهای عضو اوپک دانسته که موضوعی درون سازمانی و در جهت بازگردان قدرت به اوپک است.
توافقی که آینده بازار نفت را تغییر می‌دهد

جام جمImage copyrightجام جم

محمدمهدی حاجیان، کارشناس انرژی در روزنامه جام جم نوشته که این توافق هم برای اعضای اوپک و هم برای غیراوپکی‌ها موثر است. به این دلیل که با صادرات نفت کمتر، درآمد بیشتری کسب خواهند کرد و همانطور که رسانه‌ها گزارش داده‌اند پس از اعلام توافق اوپک، قیمت این طلای سیاه رشد داشت و پیش‌بینی می‌شود که نفت به بیش از ۶۵ دلار برسد.
به نظر نویسنده، بازار نفت اکنون آینده بهتری را دنبال خواهد کرد، اما باید در نظر داشت که آینده خوب بازار بستگی به نحوه اجرای تعهد میان اعضای اوپک و غیراوپک دارد و اگر هر کدام از آنها این توافق را نقض کنند، شاهد تاثیری در بازار نخواهیم بود. همچنین احتمال دارد از ایران بخواهند که بخشی از تولید خود را فریز کند که در آن صورت مسئولان وزارت نفت باید تمهیداتی را برای قبول یا رد آن در نظر بگیرند.
سیاه‌نمایی ایران، ماموریت جشنواره‌های خارجی
روزنامه جام جم همچنین از بازداشت موقت نماینده جشنواره فیلم برلین به هنگام خروج از فرودگاه امام خمینی خبر داده است. به نوشته این روزنامه اوایل هفته اتفاقی حاشیه‌ای در سینمای ایران افتاد که شاید خیلی‌ها بی‌تفاوت از کنار آن گذشتند؛ خانم آنکه لوبکه، نماینده جشنواره فیلم برلین با یک چمدان فیلم ایرانی در حال خروج از کشور بود که به همراه مترجم ایرانی‌اش در فرودگاه امام خمینی بازداشت می‌شود. به نوشته این گزارش خانم لوبکه چند سالی است که پیش از جشنواره برلین به ایران می‌آید و فیلم‌هایی را که حاوی کنایه‌ها و متلک‌های سیاسی است و به عبارت دیگر تمرکزی غیرمعمولی روی سیاهی‌های جامعه ایران دارد را برای حضور در این رویداد سینمایی انتخاب می‌کند.
جام جم نوشته که البته مشکل خانم لوبکه حل شد و او به کشورش بازگشت، اما این سیاست شیطنت‌آمیز نماینده‌های جشنواره‌های مختلف سینمایی جهان در باره سینمای ایران همچنان وجود دارد و برخی سینماگران در داخل که مزه این حضورهای خارجی، تمجیدها و جوایز به مزاجشان خوش آمده و یا حسرت آن را دارند، همچون گذشته ارادتمند ثابت این جریان خواهند ماند

۱۳۹۵ آذر ۹, سه‌شنبه

سه قوه اصلی ایران وارد جنگ شدند


دور تازه ای از تنش‌ها در روابط میان سه قوه در ایران

  • 3 ساعت پیش
جنجالها بر سر انتقادهای یک نماینده مجلس از عالی ترین مقام قوه قضائیه ایران بالاگرفته. نماینده ای که گفته بود باید تکلیف حسابهای چند میلیارد تومانی مربوط به صادق لاریجانی رییس قوه قضائیه روشن شود. رییس مجلس و نایب رییس مجلس هم وارد موضوع شده اند. خبرگزاری تسنیم گفته که امروز محمود صادقی، نماینده منتقد به دادسرا مراجعه کرده و با صدور قرار تامین کفالت و با معرفی کفیل آزاد شده است. از طرفی شماری ازنمایندگان مجلس علیه یک مقام قضایی که جلوی سخنرانی نایب رییس مجلس را در مشهد گرفته بود، به یک کمسیون مجلس شکایت کرده اند. دور تازه ای از تنشها در روابط شماری از چهره های سرشناس مجلس ایران با مقامهای قضایی به چه معناست؟ و وقتی رییس قوه قضائیه به عنوان یکی از طرفهای اختلاف مطرح می شود، برای حل و فصل موضوع چه می شود کرد؟ پیش از این تنها حسین لقمانیان بخاطر نطقش در مجلس و انتقاد از رییس قوه قضاییه سه هفته بازداشت شده بود.

۱۳۹۵ آذر ۸, دوشنبه

ربوده شدن نماینده مجلس ایران +عکس


مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس ایرانImage copyrightILNA
Image captionمسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس ایران

مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس ایران به "نحوه احضار" محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس انتقاد کرد و اقدام برای جلب او را ‌"بی‌احترامی" به مجلس خواند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی آقای پزشکیان گفته است: "اقدام شبانه برای جلب این نماینده بدون اطلاع مجلس، اول از همه بی‌احترامی به مجلس شورای اسلامی و مردمی است که به آنها رأی داده‌اند و این رفتار را حتما پیگیری خواهیم کرد و از حیثیت مجلس دفاع می ‌کنیم."
شب گذشته (یکشنبه، ۷ آذر) آقای صادقی که خواهان انتشار گزارش حساب‌های بانکی صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه ایران شده بود، گفت از دست ماموران جلب به داخل خانه‌اش پناه برده است.
در پی اعلام این خبر، گروهی از مردم بیرون منزل آقای صادقی تجمع کردند که به درخواست برادرش متفرق شدند.
علی صادقی، برادر این نماینده مجلس در فیلمی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است می‌گوید: "هدف آقای صادقی جز اصلاح شرایط نیست و به عنوان یک نماینده وظایفی داشتند که انجام دادند، اما قصد ایشان خدای ناکرده تشویش اذهان عمومی و اتهام زنی به شخص خاصی نبوده است. زیرا مقام عالی ریاست قوه قضاییه، دادستان و همه عزیزان برای ما محترم هستند."
او همچنین از پیگیری‌های محمدرضا عارف، علی لاریجانی، علی مطهری، فرید موسوی و محمد جواد فتحی، نمایندگان مجلس تشکر کرد.

محمود صادقی، نماینده مردم تهرانImage copyrightMEHR
Image captionمحمود صادقی، نماینده مردم تهران: قوه قضاییه می‌توانست "به طور خیلی ساده" و در یک پارگراف به مجلس توضیح بدهد؛ ولی "ظاهرا عادت به پاسخگویی ندارند"

خبرگزاری دانشجویان ایران نیز گزارش کرده که در جریان تجمع مقابل منزل محمود صادقی، یک خودرو نیروی انتظامی با فاصله از خانه محمود صادقی توقف کرده بود و تعدادی نیروهای لباس شخصی در اطراف منزل وی به چشم می خوردند.
محمود صادقی در یک پیام صوتی که در اینترنت منتشر شده از اقدام "غیرقانونی" بازپرس شعبه چهارم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران انتقاد کرده است که به گفته وی، بدون طی مراحل قانونی، اقدام به صدور حکم جلب کرده است.
محمود صادقی حدود دو هفته پیش در مجلس ایران خواهان توضیح مقام‌های مربوطه درباره "شایعات" واریز میلیارد‌ها تومان از وجوه قوه قضاییه به حساب‌های شخصی رئیس این قوه شد.
این نماینده مجلس روز شنبه ۶ آذر (۲۶ نوامبر) از احضار خود به دادسرا خبر داده بود. او در توییتر خود نوشت: "امروز یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس به من اطلاع داد که از دادسرا تماس گرفته‌اند و خواسته‌اند اینجانب به دادسرا مراجعه کنم."
چند روز پیش صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران، بدون نام بردن از محمود صادقی گفت: "اینکه نماینده‌ای از فراکسیون امید... با کمال وقاحت از پشت تریبون مجلس، رئیس قوه قضاییه را متهم به واریز ۱۰۰۰ میلیارد تومان به حساب شخصی خود کرده است، مایه شرمساری نیست؟"

دردسر ساز شدن برخورد غیر حرفه ای قایق سپاه هلیکوپتر آمریکایی


عکس آرشیوی از ملوان آمریکایی در خلیج فارسImage copyrightAP
Image captionعکس آرشیوی از ملوان آمریکایی در خلیج فارس

یک سخنگوی پنتاگون به بی‌بی سی فارسی گفته است که وزارت دفاع آمریکا از گزارش‌ها درباره برخورد «غیرایمن و غیرحرفه‌ای» یک قایق نیروی دریایی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی با یک هلیکوپتر آمریکایی در خلیج فارس مطلع است.
خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (۲۸ نوامبر) به نقل از دو مقام نظامی آمریکا که هویت آن‌ها را فاش نکرده گزارش داده است که یک قایق سپاه پاسداران در تنگه هرمز مسلسل‌اش را به طرف یک هلیکوپتر نیروی دریایی آمریکا نشانه گرفته است.
بنا بر این گزارش، هلیکوپتر مذکور در حدود ۸۰۰ متری دو قایق سپاه و بر فراز آب‌های بین المللی پرواز می‌کرد که یکی از دو قایق سلاح خود را به طرف آن نشانه گرفت.
منابع نا‌شناس که با رویترز صحبت کرده‌اند اقدام نسبت داده شده به نیروی دریایی سپاه پاسداران را «تحریک آمیز» توصیف کرده‌اند. آن‌ها در عین حال گفته‌اند که خدمه هلیکوپتر احساس خطر نکردند.
مقامات ایرانی هنوز در این خصوص اظهار نظر نکرده‌اند. هنوز روشن نیست این حادثه چه روزی اتفاق افتاده است.
سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنت‌کام) به بی بی سی فارسی گفته است که فعلا نمی تواند جزئیاتی در اختیار رسانه ها قرار دهد.
این اولین بار از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست که یک چنین گزارشی منتشر شده است.
آقای ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی امسال هشدار داد که «قایق‌های کوچک» ایرانی که دور «شناورهای زیبای» آمریکا می چرخند باید هدف گرفته شوند.
مقام‌های وزارت دفاع آمریکا در سال میلادی جاری بار‌ها نیروی دریایی سپاه را به اقدامات تحریک آمیز در تنگه هرمز متهم کرده‌اند.
آن‌ها در اواسط شهریور ماه اعلام کردند که یک ناو گشتی آمریکایی در خلیج فارس مجبور شده برای پرهیز از برخورد احتمالی با یک قایق سپاه که به فاصله کمتر از ۱۰۰ متری آن رسیده بود مسیرش را عوض کند.
ژنرال جوزف ووتل، بلندپایه‌ترین فرمانده نظامی ایالات متحده در خاورمیانه، نیز گفته بود که نگران است «فرماندهان خودسر نیروی قدس سپاه پاسداران» قصد دارند با اقدامات به گفته وی تحریک آمیزی، نیروهای آمریکایی را محک بزنند.
او گفت: «حدود ۹۰ درصد این تحرکات را قایق‌های جنگی نیروهای قدس سپاه انجام می‌دهند نه نیروی دریایی ارتش ایران.»
این در حالیست که سخنگوی ارشد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی پیشتر اتهامات آمریکا را رد کرده و گفته بود که ایران در چارچوب مقررات بین المللی عمل کرده است.
ایران که به حضور نیروی دریایی آمریکا در نزدیک آب‌هایش بدبین است بار‌ها تاکید کرده است که در صورت ورود کشتی‌های خارجی، حق دفاع را برای خود محفوظ می‌داند.

محمد ابراهیمی به یک سال زندان محکوم شد

محمد ابراهیمی به یک سال حبس محکوم شد
كانون حمایت از خانواده جان باختگان و بازداشتی ها 8آذر: بنا بر اخبار دریافتی، محمد ابراهیمی، فعال حقوق بشر در حوزه زنان و از اعضای «کمیته مادران عزادار پارک لاله» در شعبه ۲۸دادگاه به ریاست مقیسه، به ۱سال حبس تعزیری محکوم شد. اتهام وی تبلیغ علیه نظام از طریق ارتباط با احمد شهید و خانواده زندانیان سیاسی عنوان شده است.
محمد ابراهیمی که در  ٢٢ آذر ٨٩ توسط ماموران اطلاعات به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، توهین به خامنه اي و جنگ نرم علیه نظام بازداشت شد، در مدت طولانی حبس در انفرادی، دچار حمله عصبی نیز شده بود، بطوریکه پس از ٨ ماه انفرادی در بندهای ٢٠٩ و ٢۴٠ زندان اوین در شرایط شکنجه فیزیکی و روانی؛ به مدت ۸ماه حافظه کوتاه مدت خود را از دست داده بود و قادر به شناسایی حتی افراد خانواده‌اش هم نبود.
این فعال مدنی که از مشکلات ریوی شامل تنگی نفس، خون‌ریزی کلیه رنج می‌برد، شامگاه شنبه ۸خرداد ۹۵، به دلیل عدم تحمل کیفر از زندان گوهر دشت کرج آزاد شد.

۱۳۹۵ آذر ۷, یکشنبه

رباینده دختر دانشجو محکوم به اعدام شد


 به گزارش سرویس حوادث جام نیـوز، مرد شیطان‌صفتی که به عنوان مسافرکش دختر دانشجویی را ربوده و هدف آزار و اذیت قرار داده بود در دادگاه کیفری تهران محاکمه شد. صبح دیروز این مرد در جریان محاکمه به دادرسان دادگاه گفت: ‌روز حادثه که شیشه مصرف کرده بودم با نیرنگ همدستم دست به این کار کثیف زدم.

در جریان این جنایت سیاه که دوم اردیبهشت پارسال در رودهن رخ داد دختر جوانی سراسیمه به پلیس مراجعه کرد و گفت: مردی به نام ناصر-39 ساله-چند وقتی بود که مقابل دانشگاه به عنوان مسافرکش توقف می‌کرد که یک روز سوار خودروی پراید سفید رنگش شدم و بین راه گفت که به من علاقه دارد و می‌خواهد با من ازدواج کند اما درخواستش را نپذیرفتم تا اینکه فردای همان روز دوباره سر و کله‌اش پیدا شد و گفت می‌خواهم برای آخرین بار با تو حرف بزنم من هم فریب خوردم و سوار شدم، چند دقیقه از حرکت خودرو گذشت تا اینکه متوجه شدم او به مسیر دیگری می‌رود، فریاد کشیدم و گفتم «نگه‌دار می‌‌خواهم پیاده شوم» اما او اعتنایی نکرد بعد مقابل یک خودروی مشکی ایستاد. مرد غریبه‌ای از آن بیرون آمد و وارد خودرو شد بعد هم مرا با کتک مورد آزار شیطانی قرار دادند که بیهوش شدم و زمانی که به هوش آمدم دیدم در بیمارستان هستم. گویا زن و شوهری که از آن محدوده عبور می‌کردند مرا به بیمارستان منتقل کرده بودند.

پس از اظهارات دختر جوان عملیات دستگیری دو مرد شیطان‌صفت در دستور کار پلیس قرار گرفت در حالی که تنها سرنخ پلیس شماره پلاک خودروی پراید سفید رنگ بود، سرانجام مالک خودرو را شناسایی کردند و برای بازجویی به اداره پلیس آگاهی منتقل شد. مرد شیطان‌صفت در نخستین بازجویی منکر تعرض به دختر 19 ساله شد اما در بازجویی‌های بعدی به جنایت شیطانی‌اش اعتراف کرد. این مرد که دارای سوابق متعدد کیفری است صبح دیروز در شعبه پنجم دادگاه کیفری محاکمه شد. در حالی که همدست این شیطان‌صفت کماکان متواری است و تحت تعقیب پلیس قرار دارد. دختر جوان به شرح حادثه پرداخت و گفت: این مرد زندگی‌ام را نابود کرده است. من قبول دارم که ساده‌لوح بودم و فریب او را خوردم اما آقای قاضی من از آن حادثه شوم تا الان نتوانسته‌ام به زندگی عادی برگردم. ترم دوم دانشگاه بودم که این اتفاق افتاد و از آن زمان به جای درس و دانشگاه هر روز به روانشناس و روانپزشک مراجعه می‌کنم. من از شما درخواست اشد مجازات را برای این مرد و همدستش دارم. سپس به دستور قاضی بابایی مرد متجاوز در برابر دادرسان دادگاه قرار گرفت و گفت که روز حادثه شیشه مصرف کرده بوده و با نیرنگ همدستش این دختر جوان را مورد آزار و اذیت شیطانی قرار داده‌اند. سپس ناصر با اظهار پشیمانی از دختر جوان خواست که او را ببخشد. 

پس از پایان محاکمه قضات شعبه پنجم وارد شور شدند و مرد جوان را به اعدام و 99 ضربه شلاق محکوم کردند.
ایران

تلاش نافرجام بازداشت نماینده مجلس در ایران بخاطر حقیقت گوی


محمود صادقی، نماینده مردم تهرانImage copyrightMEHR
Image captionمحمود صادقی، نماینده مردم تهران: قوه قضائیه می‌توانست «به طور خیلی ساده» و در یک پارگراف به مجلس توضیح بدهد؛ ولی «ظاهرا عادت به پاسخگویی ندارند.»

محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس که خواهان انتشار گزارش حساب‌های بانکی صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه ایران شده بود، می‌گوید از دست ماموران جلب به داخل خانه‌اش پناه برده است.
در پی اعلان این خبر، گروهی از مردم بیرون منزل آقای صادقی تجمع کردند که بنا بر گزارش‌ها، به درخواست برادرش متفرق شدند.
هم زمان، محمود صادقی در یک پیام صوتی که در اینترنت منتشر شده از اقدام «غیرقانونی» بازپرس شعبه چهارم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران انتقاد کرده است که به گفته وی، بدون طی مراحل قانونی، اقدام به صدور حکم جلب کرده است.
وی هشدار داد که حق شکایت از مقام قضایی یاد شده را برای خودش محفوظ می‌داند و در عین حال از حمایت مردم و پیگیری‌های عده‌ای از نمایندگان مجلس قدردانی کرده است.
محمود صادقی می‌گوید: «از همه دوستداران نظام جمهوری اسلامی تقاضا دارم که با عمل به قانون از بهانه دادن به فرصت طلبان و دشمنان این مرز و بوم جلوگیری کنند.»
محمود صادقی حدود دو هفته پیش در مجلس ایران خواهان توضیح مقام‌های مربوطه درباره «شایعات» واریز میلیارد‌ها تومان از وجوه قوه قضاییه به حساب‌های شخصی رئیس این قوه شد.
این درخواست پس از آن مطرح شد که وبسایت آمدنیوز در گزارشی مدعی شد ۶۳ حساب بانکی شخصی به نام صادق لاریجانی وجود دارد که سالانه ۲۵۰ میلیارد تومان سود به آن‌ها واریز می‌شود.
آقای صادقی روز گذشته ضمن دفاع از عملکرد خود در مجلس به کانال تلگرامی اصلاح طلبان نیوز گفت: «طبق قانون اساسی نطق کردم، حق داشتم که از وزیر سوال کنم.»
او گفت که قوه قضائیه می‌توانست «به طور خیلی ساده» و در یک پارگراف به مجلس توضیح بدهد؛ ولی «ظاهرا عادت به پاسخگویی ندارند.»

لاریجانی و خامنه ایImage copyrightAFP
Image captionصادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه: نماینده‌ای از فراکسیون امید با کمال وقاحت از پشت تریبون رئیس قوه را متهم کرده که هزار میلیارد را به حساب شخصی ریخته که صد در صد دروغ است

محمود صادقی روز یکشنبه در گفتگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: «حدود یک ساعت پیش هنگامی که به منزل بازمی‌گشتم، ماموران با حکم جلب سعی در بازداشتم داشتند که باتوجه به این‌که این مسئله مغایر با قانون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی است، با مقاومت خود را به داخل منزل رساندم.»
او گفت: «با این حال ماموران همچنان مقابل درب منزل منتظر هستند.»
این نماینده مجلس روز شنبه ۶ آذر (۲۶ نوامبر) از احضار خود به دادسرا خبر داده بود. او در توییتر خود نوشت: «امروز یکی از اعضای هیأت رییسه مجلس به من اطلاع داد که از دادسرا تماس گرفته‌اند و خواسته‌اند اینجانب به دادسرا مراجعه کنم.»
آقای صادقی به خبرگزاری ایسنا گفت دادستانی از او به خاطر اظهارنظر درباره یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار افشاگر تخلفات شهرداری تهران، شکایت کرده است.
خبرگزاری فارس نیز اعلام کرد که جواد ساداتی‌نژاد، نماینده مجلس، از آقای صادقی به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذعان عمومی شکایت کرده است.
محمود صادقی از بازداشت یاشار سلطانی، سردبیر معماری نیوز، انتقاد کرده و او را «نماد شفافیت و صداقت رسانه‌ای» معرفی کرده بود. او همچنین خواهان توضیح درباره حساب‌های بانکی رئیس قوه قضاییه شد.
«نماینده‌ای با کمال وقاحت»
چند روز پیش صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران، بدون نام بردن از محمود صادقی گفت: «اینکه نماینده‌ای از فراکسیون امید... با کمال وقاحت از پشت تریبون مجلس، رئیس قوه قضاییه را متهم به واریز ۱۰۰۰ میلیارد تومان به حساب شخصی خود کرده است، مایه شرمساری نیست؟»
علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد ایران، تخلف در این زمینه را رد کرده و گفته است: «از ۲۰ سال پیش با هماهنگی خزانه کل کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجموعه مبالغی با رعایت حدود قانونی و موازین شرعی برای قوه قضاییه به صورت سپرده در سیستم بانکی کشور قرار گرفته است... به این مبالغ سودهایی نیز تعلق گرفته که البته از اصل پول‌ها به هیچ وجه استفاده نشده... سود حاصله از مبالغ مذکور، صرفا برای برخی هزینه‌های معین در قوه قضاییه صرف شده است.»
محمود صادقی در نطق خود در مجلس گفت «کدام قانون اجازه می‌دهد وجوه دولتی به حساب‌های شخصی واریز شود؟» و از صادق لاریجانی خواست «برای جلوگیری از ادامه سوءاستفاده بیگانگان و به‌منظور شفاف‌سازی» گزارشی از عملکرد ۵ ساله حساب‌های مورد بحث و مصارف سود حاصله از آن‌ها منتشر کند.
پس از طرح این سوالات از طرف آقای صادقی، صادق لاریجانی به تندی از حسن روحانی و علی لاریجانی انتقاد کرد که چرا از او در برابر این «تهمت‌ها» دفاع نکرده‌اند.
امروز عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران هم در توضیح حساب‌های بانکی صادق لاریجانی گفت از سال ۱۳۷۳ و در دوره ریاست محمد یزدی و محمود هاشمی شاهرودی حساب‌هایی «با رعایت موازین شرعی و قانونی و اخذ مجوزهای لازم به نام قوه قضاییه افتتاح شد.»
او گفت «مدیران و مسئولان ارشد نظام» از این مساله آگاه بوده‌اند و حمایت از نشردهندگان «اخبار کذب» در این رابطه قابل تعقیب قضایی است.
محمود صادقی می‌گوید تهمتی نزده و تنها خواهان ارائه توضیح شده است.
مطابق قوانین ایران نمایندگان مجلس مصونیت حقوقی دارند و نمی‌توان آن‌ها را برای انجام وظایف نمایندگی تحت تعقیب قرار داد.
آقای صادقی درباره احضاریه خود نوشت: «قرار شد مطابق قانون اخطاریه به مجلس ابلاغ شود و در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی و اتخاذ تصمیم شود.»

با توجه به اینکه قرآن مردم ایران را متهم به همچیز کرده مردم چرا اعراب را قبول دارید عکسی از کلام محمد و علی

اسلام واقعی

نگاه نقادانه به اسلام و قرآن

اسلام یعنی دروغ و جنایت اسلام یعنی مافیای تذویر

جنایت اسلام از آغاز تا کنون

 
  1. گوشه ای از جنایات اعراب در ایران

    اعراب با ایران چه کردند
    ...

    در سال ۶۳۶ میلادی اعراب مسلمان به ایران حمله کردند. بسیاری از ما از
    جنایت اعراب کم و بیش شنیده ایم. کیست نداند تازیان با ما چه کردند .اما
    از اسناد و جزئیات این وقایع بی‌ خبریم. این فقر آگاهی‌ تا آنجا پیش رفته
    است که متاسفانه عده‌ای نیز بر این گمان هستند که ایرانیان با آغوش باز
    به استقبال اعراب شتافتند!!! به همین دلیل بر آن شدم که به بخشی از آن
    اشاره ‌کنم .
    اسناد جنایات اعراب در ده‌ها کتاب معتبر بیان شده است که آن را غیر قابل
    انکار می‌کند.اعرابِ شبه‌جزیرهٔ عربستان در طی گشودن پیاپی شهرهای ایران
    قساوتی در خور شهرت تاریخیشان بروز دادند. سوزاندن شهر، آتش زدن کتب،
    برکندن درختان، کشتار مردان و برده‌ گرفتن زنان و کودکان و فروش آنان در
    بازارهای عربستان از جمله این جنایت بود. بارها کار بدانجا رسانیدند که
    مردان اسیر را می کشتند تا جوی خون برانند.
    ایرانیان در جنگ جلولاء و جنگ نهاوند از خود مقاومت درخشانی نشان دادند.
    اعراب مسلمان در این جنگ سفاکی و خشونت بسیار. در این جنگ تعداد فراوانی
    از زنان و کودکان ایرانی به اسارت رفتند و از اموال و غنیمت ها؛ چندان
    نصیب اعراب مسلمان گردید که در هیچ کتابی اندازه ی آن ذکر نشده است.
    عبدالحسین زرین کوب در کتاب دو قرن سکوت می نویسد: فاتحان، گریختکان را
    پی گرفتند؛ کشتار بیشمار و تاراج گیری باندازه ای بود که تنها سیصد هزار
    زن و دختر به بند کشیده شدند.شست هزار تن از آنان به همراه نهصد بار شتری
    زر و سیم بابت خمس به دارالخلافه فرستاده شدند و در بازارهای برده فروشی
    اسلامی به فروش رسیدند ؛ با زنان در بند به نوبت همخوابه شدند و فرزندان
    پدر ناشناخته ی بسیار بر جای نهادند.
    پس از تسلط اعراب نیز ایرانیان هرگز دست از مقاومت در برابر آنان بر
    نداشتند. درطول سالهای اشغال در همه شهر ها و ولایات ایران؛ اعراب مسلمان
    با مقاومت های سخت مردم روبرو شدند. در اکثر شهرها؛ پایداری و مقاومت
    ایرانیان بیرحمانه سرکوب گردید که به موارد ذیل می توان اشاره کرد:
    در حمله به سیستان؛ مردم مقاومت بسیار و اعراب مسلمان خشونت بسیار کردند
    بطوریکه ربیع ابن زیاد ( سردار عرب ) برای ارعاب مردم و کاستن از شور
    مقاومت آنان دستور داد تا صدری بساختند از آن کشتگان ( یعنی اجساد کشته
    شدگان جنگ را روی هم انباشتند ) و هم از آن کشتگان تکیه گاهها ساختند؛ و
    ربیع ابن زیاد بر شد و بر آن نشست و قرار شد که هر سال از سیستان هزار
    هزار ( یک میلیون ) درهم به امیر المومنین دهند با هزار غلام بچه و کنیز.
    ( کتاب تاریخ سیستان صفحه۳۷، ۸۰ - کتاب تاریخ کامل جلد1 صفحه ۳۰۷)
  2. در حمله اعراب به ری مردم شهر پایداری و مقاومت بسیار کردند ؛ بطوریکه
    مغیره ( سردار عرب ) در این جنگ چشمش را از دست داد . مردم جنگیدند و
    پایمردی کردند... و چندان از آنها کشته شدند که کشتگان را با نی شماره
    کردند و غنیمتی که خدا از ری نصیب مسلمانان کرد همانند غنائم مدائن بود
    .( کتاب تاریخ طبری؛ جلد پنجم صفحه ۱۹۷۵)

    در حمله به شاپور نیز مردم پایداری و مقاومت بسیار کردند بگونه ای که
    عبیدا ( سردار عرب ) بسختی مجروح شد آنچنانکه بهنگام مرگ وصیت کرد تا به
    خونخواهی او؛ مردم شاپور را قتل عام کنند؛ سپاهیان عرب نیز چنان کردند و
    بسیاری از مردم شهر را بکشتند. (کتاب فارسنامه ابن بلخی؛ صفحه 116 -کتاب
    تاریخ طبری؛ جلد پنجم صفحه 2011)

    در حمله به الیس؛ جنگی سخت بین سپاهیان عرب و ایران در کنار رودی که بسبب
    همین جنگ بعد ها به « رود خون » معروف گردید در گرفت. در برابر مقاومت و
    پایداری سرسختانه ی ایرانیان؛ خالد ابن ولید نذر کرد که اگر بر ایرانیان
    پیروز گردید « چندان از آنها بکشم که خون هاشان را در رودشان روان کنم »
    و چون پارسیان مغلوب شدند؛ بدستور خالد « گروه گروه از آنها را که به
    اسارت گرفته بودند؛ می آوردند و در رود گردن می زدند » مغیره گوید که «
    بر رود؛ آسیاب ها بود و سه روز پیاپی با آب خون آلود؛ قوت سپاه را که
    هیجده هزار کس یا بیشتر بودند؛ آرد کردند ... کشتگان ( پارسیان ) در الیس
    هفتاد هزار تن بود.( کتاب تاریخ طبری؛ جلد چهارم؛ صفحه ۱۴۹۱- کتاب تاریخ
    ده هزار ساله ایران؛ جلد دوم برگ 123)

    در شوشتر؛ مردم وقتی از تهاجم قریب الوقوع اعراب با خبر شدند ؛ خارهای
    سه پهلوی آهنین بسیار ساختند و در صحرا پاشیدند. چون قشون اسلام به آن
    حوالی رسیدند ؛ خارها به دست و پای ایشان بنشست ؛ و مدتی در آنجا توقف
    کردند. پس از تصرف شوشتر ؛ لشکر اعراب در شهر به قتل و غارت پرداختند و
    آنانی را که از پذیرفتن اسلام خود داری کرده بودند گردن زدند. (کتاب
    الفتوح صفحه ۲۲۳ – کتاب تذکره شوشتر؛ صفحه۱۶ )


    در چالوس رویان؛ عبدالله ابن حازم مامور خلیفه ی اسلام به بهانه (دادرسی
    ) و رسیدگی به شکایات مردم؛ دستور داد تا آنان را در مکان های متعددی جمع
    کردند و سپس مردم را یک یک به حضور طلبیدند و مخفیانه گردن زدند
    بطوریکه در پایان آنروز هیچ کس زنده نماند ... و دیه ی چالوس را آنچنان
    خراب کردند که تا سالها آباد نشد و املاک مردم را بزور می بردند. (کتاب
    تاریخ طبرستان صفحه ۱۸۳ - کتاب تاریخ رویان؛ صفحه ۶۹ )

    در حمله به سرخس؛ اعراب مسلمان «همه ی مردم شهر را بجز یک صد نفر ؛
    کشتند . (کتاب تاریخ کامل؛ جلد سوم؛ صفحه 208و 303)

    در حمله به نیشابور؛ مردم امان خواستند که موافقت شد؛ اما مسلمانان چون
    از اهل شهر کینه داشتند؛ به قتل و غارت مردم پرداختند؛ بطوریکه « آنروز
    از وقت صبح تا نماز شام می کشتند و غارت می کردند. (کتاب الفتوح؛ صفحه
    282 (

    در حمله ی اعراب به گرگان؛ مردم با سپاهیان اسلام به سختی جنگیدند؛
    بطوریکه سردار عرب ( سعید بن عاص ) از وحشت؛ نماز خوف خواند . پس از
    مدتها پایداری و مقاومت؛ سرانجام مردم گرگان امان خواستند و سعید ابن عاص
    به آنان « امان » داد و سوگند خورد « یک تن از مردم شهر را نخواهد کشت
    » مردم گرگان تسلیم شدند؛ اما سعید ابن عاص همه ی مردم را بقتل رسانید؛
    بجز یک تن؛ و در توجیه پیمان شکنی خود گفت: « من قسم خورده بودم که یک تن
    از مردم شهر را نکشم! .. تعداد سپاهیان عرب در حمله به گرگان هشتاد هزار
    تن بود. (کتاب تاریخ طبری جلد پنجم صفحه ۲۱۱۶ - کتاب تاریخ کامل؛ جلد سوم
    ؛ صفحه ۱۷۸ )

    پس از فتح" استخر" (سالهای 28-30 هجری) مردم آنجا سر به شورش برداشتند و
    حاکم عرب آنجا را کشتند.. اعراب مسلمان مجبور شدند برای بار دوم" استخر"
    را محاصره کنند.مقاومت و پایداری ایرانیان آنچنان بود که فاتح "استخر"
    (عبدالله بن عامر) را سخت نگران و خشمگین کرد بطوریکه سوگند خورد که
    چندان بکشد از مردم " استخر" که خون براند. پس خون همگان مباح گردانید و
    چندان کشتند خون نمی رفت تا آب گرم به خون ریختندپس برفت و عده کشته
    شدگان که نام بردار بودند "چهل هزار کشته " بودند بیرون از مجهولان.(کتاب
    فارسنامه ابن بلخی صفحه 135-- کتاب تاریخ کامل؛ جلد سوم صفحه 163)


    رامهرمز نیز پس از جنگی سخت به تصرف سپاهیان اسلام در آمد و فاتحان عرب؛
    بسیاری از مردم را کشتند و زنان و کودکان فراوانی را برده ساختند و مال و
    متاع هنگفتی بچنگ آوردند.(کتاب الفتوح؛ صفحه 215)

    مردم کرمان نیز سالها در برابر اعراب مقاومت کردند تا سرانجام در زمان
    عثمان؛ حاکم کرمان با پرداخت دو میلیون درهم و دو هزار غلام بچه و کنیز؛
    بعنوان خراج سالانه؛ با اعراب مهاجم صلح کردند.(کتاب تاریخ یعقوبی صفحه
    62 -کتاب تاریخ طبری جلد پنجم صفحه 2116, 2118 - کتاب تاریخ کامل؛ جلد
    سوم صفحه 178,179)

    جنایات اعراب تنها به این شهر‌ها ختم نشده است و اینها تنها گوشه‌ای از
    تاراج میهنمان به دست تازیان بود و آشکارا مقاومت ایرانیان در برابر آنان
    را ثابت می‌کند.
    در کتاب عقدالفرید چاپ قاهره-جلد ۲ صفحه ۵ -سخنی از خسرو پرویز نقل شده
    که می گوید: اعراب را نه در کار دین هیچ خصلت نیکو یافتم و نه در کار
    دنیا. آنها را نه صاحب عزم و تدبیر دیدم و نه اهل قوت و قدرت. آنگاه گواه
    فرومایگی و پستی همت آنها همین بس که آنها با جانوران گزنده و مرغان
    آواره در جای و مقام برابرند .فرزندان خود را از راه بینوایی و نیازمندی
    می کشند و یکدیگر را بر اثر گرسنگی و درماندگی می خورند.از خوردنیها و
    پوشیدنیها و لذتها و کامروانیهای این جهان یکسره بی بهره اند.
    برگرفته از:

    کتاب تاریخ طبری - محمد بن جریر طبرى – بازگردان ابوالقاسم پاینده- چاپ
    پنجم 1375 ،ناشر اساطیر
    کتاب فارس نامه ابن بلخی, ناشر بنیاد فارس شناسی - چاپ 1374
    کتاب تاریخ ده هزار ساله ایران -تالیف عبدالعظیم رضایی – چاپ دهم 1378
    کتاب آفرینش و تاریخ، مطهر بن طاهر مقدسى (م381) ، بازگردان محمد رضا
    شفیعى كدكنى، تهران، آگه، چ اول، 1374ش
    کتاب ملاحظاتی در تاریخ ایران، علی میرفطروس. آلمان. چاپ اول-1998
    کتاب تاریخ اجتماعی ایران. مرتضی راوندی. تهران. انتشارات امیرکبیر. چاپ2. جلد2
    کتاب اسلام در ایران. ایلیا پاولویچ پطروشفسکی. ترجمه کریم کشاورز.تهران.
    انتشارات پیام. 1363
    کتاب فتوح البلدان، احمد بن یحیی بلاذری / کتاب مروج الذهب ، علی بن حسین مسعودی
    کتاب غرر اخبار ملوک الفرس، ابومنصور ثعالبی / کتاب تاریخ بخارا، ابوبکر نرشخی
    کتاب مجمل التواریخ و القصص- به تصحیح محمدتقی بهار / کتاب اخبار الطوال،
    ابوحنیفه دینوری
    کتاب عقدالفرید، ابن عبدربة المالك / کتاب تاریخ طبرستان، ابن اسفندیار
    کتاب تاریخ سیستان، مولانا شمس‌الدین محمد موالی- محمود بن یوسف اصفهانی
    کتاب تاریخ رویان، مولانا اولیاءالله آملی / کتاب تذکره شوشتر، سید عبدالله شوشتری
    کتاب تاریخ کامل، علی ابن اثیر / کتاب تاریخ یعقوبی، احمدبن ابی یعقوب
    کتاب دو قرن سکوت، عبدالحسین زرین کوب / کتاب الفتوح، ابن اعثم کوفی
    کتاب شاهنشاهی ساسانی، تورج دریای

جنایت اعراب در طول تاریخ اسلام به مردم ایران

مجموعه حملاتی به امپراتوری ساسانی در قرن هفتم میلادی اشاره دارد که از زمان ابوبکر شروع شد، در زمانعمر به اوج خود رسید و در زمان عثمان منتهی به سقوط کامل دولت ساسانی در سال ۶۵۱ میلادی (مطابق با سال ۳۰ هجری قمری) و کشته شدن یزدگرد سوم، آخرین پادشاه ساسانیان، گردید. این حملات همچنین باعث افزودن ایران به قلمرو خلافت اسلامی شد. فتح ایران سرآغاز فرایند تدریجی گرویدن ایرانیان به اسلام بود که چندین قرن طول کشید. از میان حمله‌هایی که اقوام دور و نزدیک در طول تاریخ به خاک ایران کرده‌اند، حملهٔ اعراب بیشترین تأثیر را بر ایران گذاشت.[۱][۲][۳]
اندکی پس از وفات محمد، ابوبکر لشکری را به سرزمین های جنوب رود فرات و شهر حیره در غرب قلمرو ساسانیان (عراق کنونی) فرستاد و آنجا را فتح کرد. پس از بازپس گیری و جابجا شدن این شهر میان مسلمانان و ساسانیان در زمان عمر، سرانجام لشکر سلطنتی ایران تحت فرماندهیرستم فرخ‌زاد در نبرد قادسیه با اعراب درگیر شد که نتیجه آن پیروزی اعراب بود. پس از نبرد قادسیه تیسفون (در جنوب بغداد کنونی)، پایتخت ساسانیان، پس از یک محاصره کوتاه تسخیر و غارت شد. التون دنیل معتقد است که پس از تصرف عراق عمر علاقه‌ای به گسترش جنگ تا فلات ایران نداشت اما به دلایل مختلف از جمله علاقه لشکریان عمر به کسب غنائم بیشتر و ترس عمر از حمله یزدگرد یا یکی از مدعیان سلطنت، نهایتاً تصمیم به حمله گرفت. در سال ۶۴۲ آخرین مقاومت منسجمِ ایرانِ ساسانی در نهاوند رخ داد (نبرد نهاوند) که پس از نبردی خونین اعراب پیروز شدند. یزدگرد متواری شده و عاقبت در سال ۶۵۱ میلادی به دست آسیابانی در مرو کشته شد.[۴][۵][۶]
فتوحات اعراب به سمت شرق ادامه یافت. طی چند سال ولایت‌های دیگر ایران شامل اصفهان، ری، فارس،آذربایجان، ارمنستان ایران، سیستان و خراسان هم سقوط کردند. با این حال نواحی غربی طبرستان و نیز کل گیلانتا یکی دو سده تحت سلطه اعراب در نیامد و افرادی از اشراف ایران در آنجا حکومت می‌کردند. جنگ نهاوند مقاومت دولت مرکزی را در هم شکست، و از این زمان به بعد موانع پیشروی اعراب مقاومت‌های محلی بود که در برخی موارد شدید بودند. اعراب پس از فتح هر شهری قراردادی با سران آن شهر می‌بستند که در آن میزان مالیاتی (جِزیه) که قرار است که از شهر اخذ شود را مشخص می‌کرد. روال کلی این بود که شهرها پس از عقد قرارداد صلح شهرها قیام می‌کردند. قیام‌ها مخصوصاً تا زمانی که یزدگرد زنده بود، بیشتر رایج بود و مقاومت‌های محلی قوی و مکرر بود. در برخی موارد مخالفان نیروی بزرگی نیز فراهم کرده بودند.[۷][۸][۹] مورخان در مورد انگیزه قیام‌ها نظرات مختلفی دارند.[۸][۱۰][۱۱]
مورخان دلایل متعددی را در مورد انگیزه و علت شروع حملات اعراب به ایران ذکر کرده‌اند: دورنمای کسب ثروت و زمین، گرسنگی و فقر، تلاش برای گسترش اسلام، تلاش برای رها کردن اعراب بین‌النهرین از سلطه ساسانیان، عرب گرایی، تغییرات آب و هوایی، گسترش شبکه تجاری و غیره. همچنین، مورخان دلایل مختلفی را برای سقوط ساسانیان بیان کرده‌اند: نزاع مذهبی و طبقاتی، فقدان حمایت مردمی، نزاع میان اشراف، بی‌ثباتی سیاسی، و هزینه جنگ‌های طولانی و ناموفق اخیر با امپراتوری روم شرقی، اپیدمی طاعون، آشفتگی مربوط به جانشینی تخت پادشاهی، دین اسلام، اختلافات میان طبقات جامعه و عدم هماهنگی میان آنها، باور ایرانیان به سرنوشت و پذیرش شکست، وجود پیروان فرقه‌های غیر آیین مزدیسنا(زرتشتی) و مسیحیان که در دفاع از معابد آتش و خانواده ساسانی اخلال ایجاد می‌کردند و عوامل دیگر.[۱۱][۱۲][۱۳][۱۴][۱۵][۱۶]
تا زمان قتل عثمان، فتح ایران کامل شده بود و پادگان‌های اعراب در چند منطقه جهت اطمینان از اخذ مالیات برقرار شده بود. از زمان معاویه به بعد برنامه اسکان دائمی برخی اعراب در ایران اجرا شد.[۳] در زمان امویان اعراب ازآمودریا فراتر رفته و وارد کوه‌های افغانستان شدند.[۱۷]اعراب معمولاً در امور داخلی مردمان محلی که مالیات خود را می‌پرداختند دخالت نمی‌کردند.[۱۸] در قرون اول اسلامی، سران محلی مسولیت اداره محلات و شهرها را بر عهده داشتند. پس از فتح یک ناحیه، اعراب در پادگان‌هایی که ساکن می‌شدند که یا خود تبدیل به شهر می‌شدند یا اینکه در نزدیکی شهرهای دیگر قرار داشتند. در زمان فتح و دوره بلافاصله پس از آن ارتباط و ادغام کمی بین اعراب و ایرانیان محلی وجود داشت. این خط مشی هم توسط خلیفه و هم توسط علمای زرتشتی حمایت می‌شد. با گرویدن زرتشتیان به اسلام تماس‌ها زیادتر شده، و قوانینی برای ارتباط بین آنها وضع شد.[۱۸][۱۹]
نوشته‌های مورخین در مورد تاثیرات مثبت و یا منفی حمله اعراب آمیخته با ارزیابی‌های خوب و بد بوده‌است.زرینکوب رفتار اعراب با ایرانیان را «مضحک، شگفت‌انگیز، و ظالمانه» خوانده و اعراب را مردمانی «خشن و ساده دل» می‌داند[۱۴] و می‌نویسد که بجز کسانی که بشدت تحت تأثیر تعالیم اسلامی قرار گرفته بودند، بقیه نسبت به اعراب احساس کینه و نفرت داشتند.[۲۰] از طرف دیگر ستپنینت حقیقت را چیزی میان دو قرائت متضاد «چپاول مادی و معنوی ایرانیان توسط اعراب» و «تأثیر گذاری اسلام و برخورد ملایم اعراب» می‌داند و معتقد است که موارد خشن که در هر جنگی اتفاق می‌افتند نباید اغراق شده تا حدی که ملایمت نسبی اعراب نادیده گرفته شود.[۲۱] کلود کائن می‌نویسد که تحت تأثیر جنبش‌هایملی گرایانه دوران مدرن، تمایل به سمت نمایش ایرانیان و اعراب به عنوان دو گروه متخاصم رفته‌است در حالی که این دیدگاه با حقایق تاریخی سازگار نیست.[۱۰] چیز رابینسون نیز خشونت‌های نظام مند دوران فتوحات علیه غیرمسلمانان تا پیش از مروانیان را مطالب تحریف شده می‌داند.[۲۲]