صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران به تندی از تمدید قانون تحریمهای ۱۰ ساله ایران در کنگره آمریکا و تاثیر آن بر توافق هستهای با قدرتهای جهانی انتقاد کرده و خطاب به "مسئولان جمهوری اسلامی" از آنها خواسته تا "بگویند از برجام چه فایده ای باقی مانده است"؟
آقای لاریجانی امروز دوشنبه ۱۵ مهر (۵ دسامبر) در جلسه مسئولان عالی قضایی ایران گفته است: "ما معتقدیم که اگر برجام اجرا می شد منافعی برای کشور داشت و جمهوری اسلامی با در نظر داشتن این منافع از طریق نهادهای مسئول و ذی ربط چنین تصمیمی را اتخاذ کرد".
رئیس قوه قضائیه ایران گفته که "امروز پس از گذشت ماهها از اجرای برجام، مسئولان جمهوری اسلامی باید در مقام ارزیابی به پاسخ این سوال برسند که از برجام چه فوایدی نصیب ایران شده است؟"
از زمان تصویب این طرح در کنگره آمریکا، شماری کثیری از مقام های دولتی و نمایندگان مجلس، مرحله بعدی، یعنی امضای آن توسط رئیس جمهور آمریکا و به خصوص اجرایی شدن آن قانون را "نقض" توافق هسته ای میان ایران و گروه ۱+۵ خوانده اند.
آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی پیش از این دوباره درباره تصویب این طرح خطاب به مقام های آمریکایی هشدار داده بود.
قانون تحریمهای ایران در سال ۱۹۹۶ در کنگره آمریکا تصویب شد و جزو تحریمهای مرتبط با برنامه هسته ای ایران نبود، اما در توافق برجام قرار شد رئیس جمهور آمریکا با استفاده از اختیارات خود اجرای بخش هایی از این قانون را برای یک دوره هشت ساله تعلیق کند و پس از این دوره از کنگره بخواهد که قوانین مربوط به تحریم را لغو کند.
به همین دلیل محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در واکنش به تمدید این قانون در کنگره آمریکا گفته بود "در صورتی که به امضای رئیس جمهور آمریکا هم برسد اثر اجرایی ندارد". بیشتر بخوانید
رئیس قوه قضائیه ایران در اظهارات امروز خود گفته "این اقدام و این ادعا که این تحریم ها، همان تحریم های سابق است و تحریم جدیدی اعمال نشده یک ادعای واهی به شمار می آید".
او گفته تمدید تحریم های ۱۰ ساله "بی تردید نقض برجام است" و "اجماع مناسبی در میان مسئولان مبنی بر نقض برجام توسط آمریکا وجود دارد".
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر