افزایش تولد نوزادان معتاد از جمله آسیبهای اجتماعی است که باعث نگرانی مقامهای ایران شده است.
به گزارش خبرگزاری های ایران، مجید ابهری، آسیب شناس اجتماعی، گفته است به طور میانگین "روزانه در تهران ۷ نوزاد معتاد متولد میشوند که برخی از والدین، این کودکان را بین ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان می فروشند."
ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران اواخر سال گذشته اعلام کرد که آمار دقیقی از تولد نوزادان معتاد در ایران در دست ندارد.
اما فاطمه دانشور، از اعضای شورای شهر به نقل از منابع غیر رسمی گفته است که " ۱۵۰ هزار سوءمصرف کننده زیر ۵ سال در ایران وجود دارند."
این عضو شورای شهر با ابراز نگرانی از افزایش تولد نوزادان معتاد گفت که آمار تولد در میان کارتن خوابها افزایش یافته و به طور میانگین "روزی ۲ نوزاد معتاد متولد" میشوند.
وزارت بهداشت نیز سال گذشته با ارائه آماری عنوان کرد که سالانه "۷۰ هزار نوزاد معتاد در ایران متولد میشود."
به گفته کارشناسان مسائل اجتماعی، افزایش آمار کارتن خوابی با افرایش تولد نوزادان معتاد ارتباط نزدیکی دارد.
فاطمه دانشور با اشاره به آمارهای اشاره شده عنوان کرد که براساس آمار رسمی در فاصله سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷ تعداد کارتن خوابهای تهران ۲ هزار نفر بود، این رقم در سال ۱۳۹۲ به ۱۲ هزار نفر رسیده و سال گذشته نیز شهرداری اعلام کرد که تهران ۲۰ هزار کارتن خواب دارد.
اما حبیب الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی، سال گذشته تعداد کارتن خوابهای کل ایران را ۱۵ تا ۱۷ هزار نفر اعلام کرد.
او گفته است: "براساس بررسی ها، مشاهدات، مستندسازیهای صورت گرفته و همچنین آمارهای ارائه شده از سوی انجمن ها و شهرداری، به طور کلی ۱۵ تا ۱۷ هزار کارتن خواب در سراسر کشور حضور دارند."
شهیندخت مولاوردی، معاون رئیسجمهوری ایران در امور زنان و خانواده گفته است از ۱۵ هزار کارتن خواب در کشور، ۵ هزار نفر زن هستند.
فقر، بیکاری زنان و سرپرست خانوار بودن از عوامل مهم در بیخانمان شدن زنان به شمار میرود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه نوزاد معتاد برای ترک به دو ماه زمان نیاز دارد گفت که در سال گذشته بیش از ۱۰۰ کودک معتاد برای نگهداری به سازمان بهزیستی تحویل داده شدهاند.
این در حالی است سعید صفاتیان کارشناس مواد مخدر پیشتر گفته تنها درمان موجود برای نوزادان شربت پارگوریک است که درمان جسمی است و کودکانی که از مادرانی که مواد روانگردان استفاده می کنند، متولد می شوند، درمانی ندارند
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر