به گفته مقامهای ایتالیا، با نجات حدود ۶۰۰ پناهجو در روز شنبه (۲۸ مه - هشتم خرداد) شمار پناهجویانی که توسط ناوچههای اروپایی در یک هفته گذشته در دریای مدیترانه نجات یافتهاند به ۱۳ هزار نفر رسیده که افزایش کم سابقهای در نوع خود است.
در رشته عملیاتهای روز شنبه که قایق پناهجویان از آبهای لیبی به سوی ایتالیا روانه بود، کشتیهای ایتالیایی، ایرلندی و آلمانی مشارکت داشتند.
با توجه به فصل بهار و بهبود شرایط جوی، دریای مدیترانه اکنون مسیر اصلی پناهجویانی شده که از آفریقا به سوی اروپا روانه میشوند.
استفاده از این مسیر به ویژه بعد از توافق میان ترکیه و اتحادیه اروپا بر سر نحوه پذیرش و استرداد پناهجویانی که از آبهای ترکیه به سوی یونان میرفتند، روند صعودی به خود گرفته است.
یکی از عملیاتهای امروز (شنبه) توسط یک ناوچه ارتش ایرلند صورت گرفت که توانست ۱۲۳ پناهجو را نجات دهد.
یک مقام نیروی دریایی ایرلند گفته نجات یافتگان بروی قایقی بادی سوار بودهاند؛ قایقهایی که معمولا قاچاقچیان انسان از آنها برای سوار کردن تعداد زیادی از پناهجویان استفاده میکنند.
همزمان مقامهای ایتالیایی گفتهاند که ملوانان ناوچههای آلمانی هم در چهار عملیات دیگر پناهجویانی را نجات دادهاند که سوار بر همین نوع قایقهای بادی بودهاند.
در همین حال، امروز (شنبه) حدود ۴ هزار از پناهجویان نجات یافته از آب دریا وارد ایتالیا شدند.
این در حالی است که هفته گذشته گزارشهای متعددی از غرق شدن پناهجویان در آبهای مدیترانه منتشر شد.
در یکی از دردناکترین این سوانح، روز چهارشنبه تصاویر ویدئویی از یک قایق پناهجویان مخابره شد که در برابر دوربین کشتی ایتالیایی واژگون شد و صدها سرنشین آن به دریا ریختند.
اگر چه ناوچه ایتالیایی موفق شد ۵۶۲ نفر از سرنشینان این لنج را نجات دهد اما در همان سرشماری اولیه گزارش شد پنج نفر هم غرق شدند.
همان کشتی ایتالیایی ساعتی بعد دوباره سرنشینان قایقی شامل ۱۰۸ پناهجو را از دل امواج دریا نجات داد.
روز سهشنبه گذشته هم حدود ۳ هزار پناهجو در عملیاتهای مختلف کشتیهای اروپایی در دریای مدیترانه، از آب گرفته شدند.
اکثر این پناهجویان از فقر و گرسنگی و جنگ در آفریقا و خاورمیانه گریختهاند.
بنا بر طرح اتحادیه اروپا، قرار است پناهجویان نجات یافته به کشورهایی به غیر از ایتالیا و یونان که مقصد اصلی قایقهای پناهجویان است، منتقل شوند.
هر چند به علت گسترش سیاستهای ضد مهاجرت و اعتراضهای گسترده در مخالفت با پذیرش مهاجران جدید، در عمل تنها چند کشور اروپایی این پناهجویان را پذیرفتهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر