رئیسجمهوری روسیه با انتقاد از ایجاد پایگاه دفاع موشکی جدید ناتو، توسعه آن را تهدیدی برای امنیت جهانی خواند و گفت که مسکو برای حفظ 'توازن استراتژیک' در این باره اقدام خواهد کرد.
ایالات متحده روز پنجشنبه اعلام کرد که با بودجهای ۸۰۰ میلیون دلاری، سپر دفاع موشکی را در یک پایگاه بازمانده از دوره شوروی در رومانی فعال میکند.
ولادیمیر پوتین روز جمعه در نشستی با مقامهای ارشد نظامی روسیه گفته است حالا که با توافق هستهای تهران و شش قدرت جهانی، خطر حمله موشکی هستهای ایران رفع شده است، دیگر توجیهی برای توسعه این برنامه به رهبری آمریکا وجود ندارد.
به گفته آمریکا، این سامانه قرار است در مقابل موشکهایی دفاع کند که از ایران و کشورهایی که "سرکش" میخواند، پرتاب میشوند.
در سالهای اخیر، ایران موشکهایی آزمایش کرده است که میگوید برد برخی از آنها تا اروپای شرقی هم میرسد.
سامانه دفاع موشکی ناتو شامل یک پایگاه در رومانی است که از روز پنجشنبه فعال شد و همینطور یک پایگاه در شمال لهستان که روز جمعه مقامهای لهستانی و آمریکایی، کلنگ احداثش را زدند تا در سال ۲۰۱۸ آماده بهرهبرداری شود.
آقای پوتین میگوید روسیه "هر اقدامی لازم باشد میکند تا توازن استراتژیک را حفظ کند"؛ توازنی که از دید رئیسجمهوری روسیه "مطمئنترین تضمین پیشگیری از درگیریهای نظامی کلان است".
رئیسجمهوری روسیه گفت که این سپر دفاع موشکی در اصل برای کمکردن اثر زرادخانه هستهای روسیه است: "این یک سامانه دفاعی نیست. این بخشی از امکانات هستهای استراتژیک آمریکاست که حالا در اروپای شرقی نصب میشود."
آمریکا بهتازگی دو ناو حامل موشکهای بالستیک ایجیس و دیگر اجزای سپر دفاع موشکی را به لهستان اعزام کرده است.
ولادیمیر پوتین گفته است: "کسانی که چنین تصمیمهایی میگیرند، تا حالا در امنیت و آرامش بودهاند. حالا که اجزای یک سپر دفاع موشکی بالستیک [به اروپای شرقی] فرستاده شده است، ما ناچار ایم تهدیدهایی را که علیه فدراسیون روسیه شکل میگیرد، خنثی کنیم."
روز پنجشنبه رابرت وورک، قائممقام وزیر دفاع آمریکا، گفته بود این این سپر دفاعی برای مقابله با تهدیدهای موشکی روسیه در آینده استفاده نمیشود.
فرانک رز، قائممقام معاون وزیرخارجه آمریکا در مهار تسلیحات هم در این باره هشدار داده است که موشکهای بالستیک ایران میتواند بخشهای از اروپا از جمله رومانی را بزند.
سپر دفاع موشکی که قرار است تا سال ۲۰۱۸ میلادی کامل شود، با اتکا به رادارها، پرتاب موشکهای بالستیک را تشخیص میدهد. پس از آن حسگرها مسیر آن موشک را تشخیص میدهند و آن را در فضا و پیش از آن که دوباره وارد جو زمین شود، نابود میکنند. رهگیرهایی که موشک را در هوا میزنند، میتوانند از روی کشتی یا پایگاههای زمینی شلیک شوند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر