۱۳۹۵ خرداد ۹, یکشنبه

لاریجانی رئیس مجلس موقت شد

Image copyrightTASNIM
Image captionهیئت رئیسه موقت مجلس
علی لاریجانی به عنوان رئیس موقت مجلس شورای اسلامی ایران انتخاب شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری مجلس ایران (خانه ملت) در رأی‌گیری صبح امروز (یکشنبه ۹خرداد)، آقای لاریجانی با رأی ۱۷۳ موافق از مجموع ۲۸۱ رأی به عنوان رئیس موقت مجلس دهم انتخاب شد.
محمدرضا عارف، نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان در فهرست امید ۱۰۳ رای کسب کرد. پنج نماینده نیز رای سفید دادند.
آقای لاریجانی در سخنانی پس از انتخاب خود گفت: "مجلس سنگر اصلی دفاع از حقوق ملت است و در شرایط پرالتهابی که در منطقه وجود دارد مجلس باید از حقوق ملت صیانت و از طرف دیگر مشکلات اقتصادی که به هم پیچیده است به صورت علمی و کارشناسی برطرف کند."
جلسه روز یکشنبه مجلس به ریاست عبدالرضا هاشم‌زایی رئیس سنی مجلس آغاز شد.
Image copyrightTASNIM
Image captionمحمدرضا عارف نماینده اصلاح‌طلب تهران (چپ) رقیب اصلی علی لاریجانی برای ریاست مجلس بود
در جلسه امروز نواب رئیس و اعضای هیأت رئیسه مجلس جدید نیز انتخاب شدند.
مسعود پزشکیان از فهرست امید با کسب ۱۵۴رأی و محمد دهقانی از طیف اصولگرایان با کسب ۱۳۶رأی از مجموع ۲۷۹ رأی به عنوان نواب اول و دوم انتخاب شدند.
براساس گزارش خبرگزاری مجلس در رقابت برای نواب اول و دوم، علی مطهری از فهرست امید ۱۳۲ رأی و حمیدرضا حاج‌بابایی از فهرست اصولگرایان ۱۲۲ رأی کسب کردند.
بر اساس گزارش رسانه ها این دوره برای اولین بار دو نماینده سنی در هیئت رئیسه موقت حضور دارند که هر دو از استان آذربایجان غربی هستند.
عبدالکریم حسین زاده، نماینده نقده، به عنوان دبیر و محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان، به عنوان ناظر هیئت رییسه انتخاب شدند.
Image copyrightTASNIM NEWS AGANCY
Image captionمسعود پزشکیان از فهرست امید (راست) و محمد دهقانی از طیف اصولگرایان، نواب اول و دوم ریاست مجلس

علی لاریجانی

او که ۵۹ سال دارد، ریاست دو دوره قبلی مجلس را هم به عهده داشت.
پیش از آنکه نماینده مجلس شود دو سال دبیر شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد هسته‎‌ای بود اما به دلیل اختلاف با محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور وقت، استعفا کرد. در دوره ریاست بر مجلس نهم اختلاف او با رییس وقت قوه مجریه آشکارتر شد.
بعد از پخش یک فیلم در مجلس که مخفیانه از برادر آقای لاریجانی گرفته شده بود، او به تندی از آقای احمدی‌نژاد انتقاد کرد و گفت "خوب شد شما که در کشور 'بگم بگم' راه انداختید، این فیلم را پخش کردید که مردم شخصیت شما را بهتر بشناسند."
در همان مجلس شماری از اصولگرایان او را "ساکتین فتنه" خواندند چون از نظر آنها او صریحا علیه سران جنبش سبز موضع‌گیری نکرده بود.
آقای لاریجانی همیشه رابطه نزدیکی با رهبر ایران داشته است. او در مصاحبه‌ای گفته است: "بحث این نیست که ایشان [به عنوان ولایت فقیه] به من حکم کنند. من اگر نظری از ایشان بدانم حتما آن را پیگیری می‌کنم. چون به تفکر ایشان اعتقاد دارم که سنجیده و بر اساس منافع ملت است."
در حالی که اصولگرایان تندرو مجلس نهم به شدت از دولت آقای روحانی و توافق هسته‌ای انتقاد می‌کردند او حامی توافق هسته‌ای و زمینه‌ساز تصویب سریع توافق هسته‌ای در مجلس بود.
در انتخابات مجلس دهم علی لاریجانی در فهرست اصولگرایان نبود و در مقابل میانه‌رو ها و اصلاح‌طلبان نام او را در فهرست امید قرار دادند.
هیئت رئیسه دائمی مجلس پس از تصویب اعتبارنامه نمایندگان انتخاب خواهد شد.
بر اساس ماده ۱۲ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، ترکیب و طرز انتخاب هیأت رئیسه موقت مانند هیأت رئیسه دائم است، به جز اینکه اکثریت نسبی در انتخاب رئیس کافی است.
هیأت‌رئیسه موقت بلافاصله پس‌از انتخاب، با قرائت متن سوگندنامه، مراسم تحلیف را به‌جا می‌آورند.
دوره دهم مجلس شورای اسلامی دیروز، شنبه، آغاز به کار کرد.
در مراسم آغاز به کار مجلس، محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر آیت‌الله علی خامنه‌ای پیام رهبر ایران را در مراسم افتتاحیه خواند.
در این مراسم همچنین نمایندگان مجلس دهم متن سوگند نمایندگی را مطابق با اصل ۶۷ قانون اساسی خواندند. نمایندگان اقلیت‌های مذهبی نیز این سوگند را با کتاب آسمانی خود ادا کردند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر