حسن روحانی، رئیس جمهور ایران با تاکید بر لزوم آموزش چندین زبان خارجی در ایران گفته است این که چه زبانهایی آموزش داده شوند به امکانات موجود و خواست مردم مرتبط است. آقای روحانی همچنین خواهان اختصاص بودجه فرهنگی دیگر نهادها به آموزش و پرورش شده است.
آقای روحانی گفته است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث آموزش زبانهای خارجی مطرح شده و دولت در پی این است که جوانان ایرانی با چند زبان خارجی آشنا شوند.
رئیس جمهور ایران در عین حال گفته است: "البته اینکه کدام زبان و چه تعداد زبان خارجی بیاموزیم هم به امکانات ما و هم به تعداد معلمین آشنای ما به زبانهای خارجی ارتباط دارد و البته هم به خواست مردم مرتبط است. مردم خودشان باید بخواهند و دانشآموز هم باید خودش بخواهد و باید بتواند انتخاب کند چند زبان میخواهد بیاموزد."
"وقتی در یک مدرسهای ۹۸ درصد دانش آموزان یک زبان را انتخاب کردند و ۲ درصد دیگر زبان دیگری را برگزیدند ما که نمیتوانیم برای آن ۲ درصد معلم دیگری را به کار بگیریم."
حسن روحانی این اظهارات را دو روز پس از آن بیان کرده که آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، از "اصرار بر ترویج انحصاری زبان انگلیسی" انتقاد کرد. آقای خامنهای گفت: "زبان علم فقط انگلیسی نیست... نمیگویم از فردا آموزش انگلیسی را تعطیل کنیم، اما بدانیم چه می کنیم."
امروز، چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت، آقای روحانی گفته است: "شما ببینید در شبه قاره هند به خاطر اینکه این جمعیت عظیم به زبان انگلیسی تقریبا مسلط هستند شما ببینید که در فناوری اطلاعات چه کارهایی انجام دادهاند و چه شغل بزرگی را این شبه قاره به دست آورده است، ما باید زبانی را یاد دهیم که در کنارش علم، راحتتر به دست آید و شغل بیشتر برای نسل جوان آینده به وجود بیاورد و ارتباط اقتصادی ما را با دنیا تسهیل کند."
به گزارش تسنیم، سپهر خلجی، مدیر روابط عمومی دفتر آیتالله خامنهای،در واکنش به این بخش از حرفهای آقای روحانی در اینستاگرام نوشته است: "کشور هندوستان به دلیل تسلط استعمار انگلیس و در یک هویت زدایی فرهنگی از ملتی غیر مقاوم، ناچار به یادگیری زبان انگلیسی شد."
"یعنی این، دقیقا آثار استعمار است که در قدم اول برای هویت زدایی و از بین بردن روحیه استقلال خواهی، زبان مادری را که مایه هویت است از یک ملت میگیرد. این شیوه تن دادن به استعمار و زبان آموزی افتخار ندارد که در مقام مثال بیان شود."
'دهها نهاد فرهنگی'
آقای روحانی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به کاستیهای مالی وزارت آموزش و پرورش خواهان اختصاص بودجه نهادهای فرهنگی مختلف ایران به این وزارتخانه شده است.
او گفته است: "امروز دهها نهاد در کشور تحت عنوان دغدغههای فرهنگی از دولت پول میگیرند که عمدتا تلاش آنها برای جذب پول از بودجه عمومی است اما ظاهرا در سخنان خود دغدغه فرهنگ جامعه را مطرح میکنند."
"اگر میخواهید فرهنگ جامعه رشد کند همه آن بودجهها باید در آموزش و پرورش خرج شود، نمیخواهیم در کشور تعلیمات موازی درست شود، فرهنگ مقولهای است که در سطح دبستان و دبیرستان ساخته میشود و اگر حتی یک پنجم پولهایی که با تابلوی نهادها و تشکیلات مختلف از بودجه عمومی دریافت میشود در داخل آموزش و پرورش خرج شود تعالی فرهنگ نسل جوان و نوجوان چندین برابر خواهد شد."
حسن روحانی روشن نکرده منظورش از "دهها نهاد فرهنگی" که از دولت پول میگیرند چیست، اما پس از تصویب بودجه سال جاری شماری از هواداران آقای روحانی از افزایش بودجه برخی نهادهای مذهبی و فرهنگی وابسته به حکومت ایران انتقاد کردند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر